Simboluri

Ambalaj responsabil

Sustenabilitatea produselor, de la producție până la finalul vieții lor este una din prioritățile noastre.
Ambalajul este atent ales pentru ca la final să-l poți refolosi, recicla sau composta, fără să lași plastic în urma ta.
Pompițele sau alte accesorii din plastic merită păstrate, pregătim varianta de re-fill pentru produsele ce necesită plastic, pentru un plus de funcționalitate.


Fără aditivi sintetici

Aditivii sintetici pot ajuta la o aplicare mai facilă a produselor, sunt folosiți la scară largă ca și spumanți, conservați, coloranți, parfumați, fiind ingrediente foarte ieftine. Unii aditivi chiar au un rol benefic pe termen scurt, putând aduce un plus de hidratare, efecte anti-oxidante etc, dar pe termen lung efectele sunt prea puțin studiate. Mulți aditivi duc la sensibilizarea pielii, dereglări endocrine și poluarea mediului înconjurător.
Produsele De la Irina sunt și vor fi mereu lipsite de aditivi sintetici.
Credem în puterea plantelor iar tehnologia de azi permite să beneficiem de complexitatea acestora fără compromisul chimicalelor.
Cât despre facilitatea folosirii produselor: în viziunea noastră, ritualul de îngrijire merită să redevină sacru. Doi-trei pași și câteva minute molcome în plus petrecute cu propriul corp pot face minuni asupra psihicului, așadar de ce să ne grăbim?


Testat doar de oameni

Produsele De la Irina sunt create la scară mică și sunt testate de oameni apropiați înainte de a ajunge în shop. Nu testăm niciodată pe animale și ne asigurăm că nici ingredientele pe care le folosim nu sunt testate pe animale.

În plus, produsele nu afectează negativ habitatul animalelor sau al plantelor dacă ajung în mediul înconjurător.
(sigur, te rugăm să nu arunci produsele pe bază de grăsime în chiuvetă căci asta ar polua apa la fel ca uleiul folosit la gătit ce ajunge în canalizare. Dar de ce ai vrea să faci asta?!)


Fără ulei de palmier

Nu vei găsi niciodată ulei de palmier sau derivate ale acestuia în produsele De la Irina

Culturile intensive de palmieri crescuți pentru obținerea uleiului sunt responsabile pentru defrișări masive din pădurile tropicale, distrugându-se astfel habitatul a zeci de mii de specii. Acest dezastru ecologic afectează, din păcate, cel mai bogat și diversificat ecosistem de pe glob și totodată „plămânul verde” al planetei. În contextul crizei climatice, păstrarea pădurilor și biodiversității este de o importanță vitală.

Planeta are nevoie de culturi diverse, organice, care respectă aceste habitate naturale native.


Vegan

Dacă vezi acest simbol înseamnă că produsul este 100% vegan, adică nu conține produse animale sau derivate din produse animale.
Unele produse De la Irina pot conține miere sau ceară de albine din surse locale și responsabile. Din aces motiv nu au simbolul Vegan afișat. Toate produsele De la Irina sunt vegetariene, doar unele sunt vegane.